Fossielvrij NL

Wij hebben de energie, motivatie en de plannen om een onoverwinnelijke klimaatbeweging te bouwen. Alleen de financiële steun mist. Dus we hebben jouw hulp nodig.

Onze missie is om een sterke, lokaal verankerde burgerbeweging te bouwen om de macht van de fossiele industrie te doorbreken. Zo komt er ruimte voor een snelle, rechtvaardige transitie naar 100% hernieuwbare energie in handen van gemeenschappen.

De afgelopen 6 jaar heeft Fossielvrij NL een cruciale rol gespeeld in het verbinden, vergroten en trainen van de Nederlandse klimaatbeweging. We hebben lokale activisten geholpen met het bouwen van krachtige campagnes voor fossielvrije pensioenen, cultuur en onderwijs. We hebben samen met o.a. de jongeren van Fridays For Future 35.000 klimaatstakers op de been gebracht. En we hebben succesvolle campagnes gevoerd tegen oliereus Shell en hun misdaden.

We hebben de afgelopen jaren ons werk kunnen opbouwen dankzij gulle financiële steun, maar na maart is onze financiering onzeker. We zijn afhankelijk van kleine donaties en giften om ons werk voort te kunnen zetten. Help jij mee?

Lees meer Lees minder
van totaal € 35.000 (105%)

Nog te gaan

Bekijk alle

Start zelf een actie en organiseer je eigen fundraiser voor Fossielvrij NL!

Hier zijn een aantal ideeën om jouw eigen actie te starten:

  • Organiseer je eigen zoom-verjaardagsfeestje! En vraag - in plaats van cadeautjes - een donatie.
  • Trek je fietsbroek aan en daag jezelf uit! Fiets bijvoorbeeld het aantal kilometers dat gelijk staat aan het aantal particles per million op het moment dat jij geboren bent. Laat je vrienden en familie je aanmoedigen door een donatie te geven!
  • Ga plandelen of ploggen! Wat!? Dit is een wandeling lopen of joggen, en tegelijkertijd afval rapen in de natuur. Vraag je vrienden om per volle afvalzak een donatie te doen.
  • Ben jij creatief? Bak koekjes, maak een tekening, brei een sjaal, organiseer een speurtocht of geef een online concert (via zoom) in ruil voor donaties. Doe wat jij leuk vindt!

Houd rekening met de coronamaatregelen. Organiseer dus geen acties waarbij mensen fysiek samenkomen.

Bekijk alle
€ 10

Tom

04-07-2021 | 14:10